Dr. Beatriz Söderberg

Estetisk Plastikkirurgi

i Sundsvall

070-619 44 71

Kontakt@drbeatriz.se

Köpmangatan 32

852 32 Sundsvall

Bröstförstoring

Bröstförstoring är en av de operationer som utförs allt vanligare, och det är en säker och lågriskkirurgi som ger utmärkta kosmetiska resultat.

 

Vanligtvis bör operationen för bröstförstöring ta runt 1-2 timmar, och vi kan använda lokalbedövning med sedering eller narkos.

 

Bröstförstoring är en dagkirurgi (det innebär att operationen inte kräver sjukhusvård). Återhämtning tar mellan 2-3 dagar med en lämplig postoperativ vård och du kan återgå till din normala dagliga verksamhet en vecka efter operationen.

 

Syftet med operationen är att ge en ökad bröstvolym, genom fyllnad av silikongelimplantat. Vår klinik använder godkänt EU och FDA implantat med varumärken som Mentor och Silimed.

 

Bröstförstoring är en säker operation om den utförs av en kvalificerad plastikkirurg. Men som med alla sorts operationer kan det kan finnas komplikationer eller risker, såsom kapselbildning (bröst blir hårdare), blåmärken (en samling av blod, som orsakas av inre blödningar). Det finns sätt att behandla dessa komplikationer.

 

En annan komplikation kan vara att nipplarna är extremt känsliga eller okänsliga. Denna komplikation är oftast bara tillfälligt, men det finns patienter som stannar permanent utan ömhet i brösten.

 

Det är viktigt att patienten är medveten om detta.