Dr. Beatriz Söderberg

Estetisk Plastikkirurgi

i Sundsvall

070-619 44 71

Kontakt@drbeatriz.se

Köpmangatan 32

852 32 Sundsvall

Botox & Fillers

Botulinumtoxin: Botox

 

Botox behandling använder vi som minimal invasiv behandling mot rynkor.

 

Botox, Botulinumtoxin är ett liofiliserat försvagat toxin, som produceras av bakterien Clostridium botulinum, särskild bearbetat för specifika användningsområden.

 

Det används för alla typer av rynkor; rynkor i pannan (horisontella linjer), rynkor av linjer i pannan linjer, perioral rynkor, periokulära rynkor (kråksparkar), nasolabiala veck, muskelband i halsen. Behandlingen ger ansiktet ett mer tilltalande utseende.

 

Proceduren tar 10-30 minuter. Effekten av Botox varar mellan 3 och 6 månader, ibland lite mer. Efter dessa månader måste behandlingen upprepas, om inte kommer rynkorna återvända till sin plats de befann sig innan behandlingen.

 

För att applicera Botox krävs en ordentlig plastikkirurg eller hudläkare med erfarenhet. Behandlingen är främst inte smärtsam, men injektionerna kan sticka lite. Efter ingreppet, kan patienten fortsätta sin normala dag.

 

Det är viktigt att efter ingreppet med Botox inte massera i området där du har applicerat, för att Botox inte ska flytta sig till andra muskler.